Begeleiding

Wanneer je het gevoel hebt, dat je vast loopt, zoekende bent en niet weten hoe er mee om te gaan, is rouwbegeleiding wellicht iets voor jou. Verlieservaringen zijn van alle dag en kunnen op verschillende gebieden spelen. Overlijden van een dierbare, verlies van een relatie, verlies van werk, verlies van gezondheid of een combinatie hiervan. 

 Als rouw- en verliesbegeleider kan ik je begeleiden om weer in beweging te komen. Wat zit vast, welke patronen zijn er, ontdekken wat je nodig hebt, om jezelf in beweging te brengen, ruimte te creëren en het verlies te integreren. 
Ik maak gebruik van verschillende methoden, deze zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie.  

 De begeleiding start altijd met een kennismakingsgesprek (30 min), waarin we bespreken waar je behoefte aan hebt, hier licht ik mijn werkwijze toe en bespreken we of je verder wilt. Het eerst volgende coachgesprek is een intake, waarbij we samen gaan kijken wat er speelt, wat is jouw unieke situatie, welke ervaringen zijn er, wie staan er eventueel naast je, waar sta jij en wat zie je voor je in de toekomst.   

 Na deze uitgebreide intake, ontvang je van mij een voorstel, met de aandachtsgebieden waarmee we gaan werken. Ik stem het traject af met jou en bespreek ook het aantal gesprekken, dat hiervoor nodig zijn.
Afhankelijk van jouw behoefte kunnen we tijdens het traject het aantal gesprekken bijsturen, dit altijd in overleg met jou.  

De begeleiding kan individueel zijn, voor stellen en gezinnen. Voor gezinnen maak ik onder andere gebruik van het therapeutisch bordspel “Ons bestaan op een bordje” van Daisy Luiten.